https://www.soswsokolka.pl/images/photoalbum/album_889/img_20191008_112008_resized_20191017_075813990.jpgUczniowie klasy I-II-III Branżowej Szkoły I Stopnia Nr 3 SOSW w Sokółce kształcący się w zawodzie „kucharz” pod kierunkiem nauczyciela przedmiotów zawodowych – p.Bożeny Mróz zaangażowali się w masową produkcję słodkich upominków dla nauczycieli, pracowników administracji i obsługi oraz zaproszonych gości na Dzień Edukacji Narodowej. Wypieki w postaci ciasteczek owsianych w ilości 240 sztuk, pakowane po 3 w każdym upominku, to na pewno wielki wyczyn z ich strony. W efekcie uczniowie wyprodukowali 80 słodkich niespodzianek. To przedsięwzięcie wymagało od nich zdyscyplinowania, zaangażowania, pracy w grupie, dokładności, precyzji. Tak ważne zadanie realizowane było na zajęciach praktycznej nauki zawodu, na zajęciach rozwijających zainteresowania – zajęciach rozwijających kulinarnie i zajęciach Szkolnego Koła Kulinarnego.

Uczniowie byli zadowoleni i usatysfakcjonowani z dobrze wykonanego zadania, wiedząc, że wytwory ich pracy wręczone zostały pracownikom Ośrodka i gościom podczas Akademii z okazji Dnia Edukacji Narodowej w dniu 11.10.2019r.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć

nauczyciel – Bożena Mróz