Projekt systemowy Indywidualizacja procesu kształcenia uczniów klas 1-3 szkół podstawowych „Słoneczna edukacja - nauka przez zabawę”
realizowany przez SOSW Sokółka w Powiecie Sokólskim w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
A tak wyglądały przygotowania uczniów z Branżowej Szkoły I Stopnia kształcących się w zawodzie „Kucharz” do Szkolnego Konkursu Kulinarnego: „Smaki Kuchni Wielkopolskiej”. Potrawy wykonali pod kierunkiem p. Bożeny Mróz – nauczyciela przedmiotów zawodowych gastronomicznych. Uczniowie z dużym zaangażowaniem przystąpili do pracy. Zależało im, by sprostać zadaniu i jak tylko umieją najlepiej sporządzić potrawy konkursowe. Współpracowali ze sobą w grupach 2-osobowych. Kucharzenie przebiegało w bardzo przyjaznej atmosferze. Szagówki poznańskie ze skwarkami i zasmażaną kapuchą wykonali Karol z Justyną, a babkę poznańską – Małgorzata z Patrykiem. Brawo moi uczniowie!!! Spisaliście się na medal. Gratuluję zdobycia dwóch pierwszych miejsc!!! Zdjęcia
nauczyciel – Bożena Mróz