Nhttp://www.soswsokolka.pl/images/photoalbum/album_161/bombki1.jpga zajęciach kucharstwa w klasie III pdp nauczyliśmy się przygotować różne potrawy: babkę ziemniaczaną, placki z jabłkami, naleśniki, frytki, pyzy z mięsem, gołąbki, pierogi, kopytka i wiele innych potraw. 

Umiejętności i wiedza, którą zdobyliśmy są ważne, ale równie ważne jest nakrycie do stołu i jego dekoracja. Potrawy wtedy smakują lepiej. Dlatego na zajęciach kucharstwa wykonaliśmy ozdoby na stół wigilijny. Są to bombki, choinki wykonane przez nas metodą karczochową. Ozdoby, które postawimy na naszych stołach wigilijnych zrobiliśmy pod kierunkiem naszej wychowawczyni. Wyszły nam małe arcydzieła, którymi chcemy się pochwalić przed społecznością ośrodka. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

Uczniowie klasy III PDP.